Aufnahmeprüfung | آزمون ورودی به کالج‌های آلمان

برای ورود به کالج‌های آلمان، دانش‌آموزان باید در آزمون ورود به کالج (به انگلیسی Aufnahmetest و به آلمانی Aufnahmeprüfung)  شرکت کنند.

آزمون ورودی به صورت کتبی است. حضور در این آزمون الزامی است و دانش‌آموزانی که می‌خواهند در کلاس‌های کالج شرکت کنند باید بتوانند که در این آزمون نمره قبولی کسب کنند. پس از قبولی در آزمون، پذیرفته‌شدگان اجازه دارند که در دوره‌های کالج ثبت‌نام کنند.

آزمون ورودی کالج در یک نگاه

✔ آزمون ورودی مختص کالج‌های دولتی است. کالج‌های خصوصی آزمون ورودی ندارند.

✔ شرکت در آزمون الزامی است و حالت استثنایی وجود ندارد.

✔ آزمون به صورت کتبی و با حضور در محل آزمون برگزار می‌شود.

✔ آزمون شامل دو بخش سنجش مهارت آلمانی و دانش پایه ریاضی است.

✔ برای موفقیت در آزمون انتظار می‌رود دانش‌آموزان حداقل به سطح B1 زبان آلمانی تسلط داشته باشند.

✔ آزمون معمولاً دو بار در سال برگزار می‌شود. آزمون معمولاً برای ترم تابستانی در ماه ژانویه/فوریه و برای ترم زمستانی در ماه ژوئن/جولای برگزار می‌شود.

✔ در صورت عدم قبولی، امکان شرکت مجدد در آزمون وجود دارد.

✔ اگر مجبور به تکرار آزمون شوید، باید هر دو قسمت آزمون را دوباره بگذرانید، حتی اگر قبلاً در یک قسمت از آزمون موفق بوده‌اید. اگر در یکی از بخش‌های آزمون فقط 40 درصد یا نمره‌ای کمتر را کسب کنید، کل آزمون ناموفق تلقی می‌شود. سپس سایر بخش‌های آزمون دیگر تصحیح نمی‌شوند.

مراحل شرکت و حضور در آزمون ورودی

برای شرکت در آزمون می‌توانید از طریق uni-assist یا مستقیماً از طریق دانشگاه اقدام کنید. باید توجه کنید، هر دانشگاهی قوانین مخصوص به خود را دارند. بعضی از دانشگاه‌ها اجازه می‌دهند که مستقیم به کالج نیز درخواست دهید. پس از ارسال درخواست، کالج و یا دانشگاه شرایط شما ارزیابی می‌کند و در صورت تایید یک دعوت‌نامه کتبی برای حضور در آزمون دریافت خواهید کرد. شما این دعوت‌نامه را برای سفارت ارسال و پس از دریافت ویزا در آزمون شرکت می‌کنید.  

سوالات و بخش های مختلف آزمون ورودی به کالج

آزمون زبان آلمانی شامل یک آزمون کلوز تست است که در آن یک قسمت از کلمه به صورت ناقص نوشته شده‌است و شما باید بتوانید بخش جا افتاده را تکمیل کنید. معمولاً 75 کلمه ناقص وجود دارد که شما باید بتوانید نیمی از این تعداد را تکمیل کنید. املای کلمات نیز باید درست نوشته شوند. همچنین نوع دیگر آزمون کلوزتست که ممکن است با آن برخورد کنید به این صورت است که شما باید جملات ناقص را با کلمات خاص کامل کنید. کلمات گم شده مشخص شده‌اند، اما از نظر دستوری صحیح نیستند. شما باید ترتیب کلمه را به درستی انتخاب کنید. در این قسمت ممکن است برای هر سوال پاسخ‌های متعددی وجود داشته باشد. شما باید بررسی کنید و ببینید آیا با آن پاسخ جمله منطقی است یا خیر. داوطلبین تمام دوره‌ها آزمون کلوزتستش را تجربه خواهند کرد. مدت زمان پاسخدهی این بخش بین 30 تا 60 دقیقه خواهد بود.

در برخی آزمون‌ها برای دانش‌آموزانی که می‌خواهند دوره G و یا S را در کالج بخوانند سوالات درک مطلب نیز وجود دارد. معمولاً این قسمت از آزمون نیز در قالب یک یا چند متن که در مجموع حدود 700 کلمه است ارائه می‌شود. معمولاً این قسمت تسلط دانش‌آموزان به درک مطلب و گرامر را مورد سنجش قرار می‌دهد. مدت زمان پاسخدهی حدود 40 دقیقه است.

در برخی آزمون‌ها ممکن است یک بخش نوشتاری نیز در آزمون زبان وجود داشته باشد. بخش نوشتاری این آزمون مانند آزمون آیلس معمولاً از دو قسمت تشکیل شده‌است. قسمت اول نوشتن یک مقاله است. بر اساس موضوع بیان شده دانش‌آموزان باید یک مقاله کوتاه بنویسند. در قسمت دوم هم معمولاً یک شکل که معمولاً نمودار است داده می‌شود و دانش‌آموزان باید با توجه به آن نمودار روندی را که سوال پرسیده‌است را توضیح دهند. معمولاً دانش‌آموزانی که برای دوره G و S متقاضی هستند ممکن است در آزمون خود این بخش را تجربه کنند. مدت زمان پاسخدهی این بخش نیز بین 40 تا 60 دقیقه است.

آزمون ریاضی معمولاً شامل حدود 9 یا 10 سوال ریاضی است. برای آزمون هر دانشگاهی بودجه‌بندی خاص خود را دارد ولی به صورت کلی سوالات از مباحث دروس دبیرستان مطرح می‌شوند. مباحثی مثل معادلات، معادلات درجه دوم، لگاریتم، هندسه، محاسبات مساحت و حجم، مختصات خطی، هندسه فضایی، محاسبه درصد، لگاریتم، توان و غیره می‌شود. داوطلبین دوره‌های T، M و W سوالات ریاضی خواهند داشت. مدت زمان پاسخدهی معمولاً 45 دقیقه است.

برای بعضی دوره‌ها به جای آزمون ریاضی آزمون تحلیل نمودار وجود دارد. در این آزمون یک یا چند نمودار به دانش‌آموزان نمایش داده می‌شود. سپس تعدادی جمله پرسیده می‌شود و شما باید درستی یا اشتباه بودن جملات و گزاره‌ها را بیان کنید. همچنین ممکن است در بین جملات گزاره‌هایی وجود داشته باشد که در نمودار صدق نکنند و شما باید بتوانید این موضوع را تشخیص دهید. معمولاً داوطلبین دوره‌های G و W  ممکن است این سوالات را در آزمون خود تجربه کنند. مدت پاسخدهی به سوالات نمودار حدود 40 دقیقه است.

بخش های مختلف آزمون ورودی به کالج ها بر اساس هر دوره

آزمون ورودی به کالج یک آزمون زبان و ریاضی محسوب می‌شود. با این حال، بسته به این که قصد داشته باشید که در کدام دوره کالج شرکت کنید سوالات آزمون و نوع آن‌ها متفاوت خواهد بود. تنها بخش ثابت سوالات آزمون زبان است که همه متقاضیان به سوالات زبان آلمانی در قالب کلوز تست پاسخ خواهند داد. داوطلبین دوره T، M و W نیز علاوه‌ بر آزمون زبان، قطعاً سوالات ریاضی نیز خواهند داشت. سایر بخش‌ها و سوالات ولی ممکن است در بین کالج‌ها و دوره‌ها متغییر باشد. حتی ممکن است در برخی کالج‌ها سوالات فیزیک، شیمی، کامپیوتر و غیره بسته به رشته‌ای که در کالج قرار است بخوانید نیز مطرح شود. به همین دلیل یک ساختار کلی و واحد وجود ندارد.

نمره زبان و سطح زبان آلمانی برای آزمون ورود به کالج

آزمون ورودی کالج‌ها در آلمان تنها به زبان آلمانی برگزار می‌شود. بنابراین پیش شرط آزمون این است که متقاضی حداقل به سطح B1 زبان آلمانی تسلط داشته باشد. برای اثبات این موضوع یا شما در آزمون‌های معتبر و مورد تایید مثل آزمون گوته و غیره شرکت کرده‌اید و کارنامه خود را هنگام درخواست ارسال می‌کنید. یا اینکه می‌توانید مدرکی مبنی بر حضور حداقل 400 ساعت در کلاس زبان آلمانی ارائه دهید. باید توجه کنید بعضی کالج‌ها گذراندن موفق حداقل 600 ساعت و برخی دیگر حداقل 800 ساعت را جز الزامات زبان مطرح کرده‌اند. باید توجه کنید که یک فرم ثبت نام صرف برای دوره زبان آلمانی در هر صورت کافی نیست. شما باید بتوانید ثابت کنید که دوره زبانی خود را با موفقیت سپری کرده‌اید. برای دانش‌آموزانی ایرانی توصیه این است که حتماً در یک آزمون زبان معتبر شرکت کنند تا از این طریق شانس دریافت ویزای خودشون را هم بیشتر کنند.

نحوه برگزاری آزمون ورودی به کالج

در شروع آزمون، نامه دعوت‌نامه و پذیرش مشروط دانش‌آموزان به همراه پاسپورت هر شرکت کننده ارزیابی می‌شود و اطلاعات به صورت مکتوب مستند می‌شود. پاسپورت و نامه پذیرش کپی می‌شوند و آدرس پستی درج می‌شود. دانشگاه به آدرس پستی فعلی شما نیاز دارد تا بتواند از طریق آن شما را از نتیجه آزمون مطلع نماید. پس از فرآیند پذیرش، دانش‌آموزان برای برگزاری آزمون وارد محل آزمون می‌شوند. پس از پایان آزمون نیز تصحیح سوالات توسط معلمان آغاز می‌گردد. پس از چند روز دانش‌آموزان به صورت کتبی از طریق پست از نتیجه آزمون خود مطلع می‌شوند.

قوانین و نکات مهم روز آزمون ورودی به کالج

در روز آزمون پاسپورت، خودکار و مقداری خوراکی همراه خود داشته باشید.

برای نوشتن بهتر است از یک خودکار سیاه یا آبی استفاده کنید. استفاده از مداد و سایر خودکارهای پاک کردنی مجاز نیست.

استفاده از پاک‌کن و غلط‌گیر مجاز نیست. اگر سوالی را غلط جواب دادید روی آن خط بکشید و جواب صحیح را بالای آن بنویسید.

همراه داشتن فرهنگ لغت آلمانی در جلسه ممنوع است.

همراه داشتن ماشین حساب در جلسه ممنوع است. فرمول‌ها توسط برگزارکنندگان در اختیار شما قرار می‌گیرد.

پاسخ‌ها باید خوانا و قابل خواندن باشند. از واضح بودن نوشته مطمئن شوید. هر چیزی که مبهم یا غیرقابل خواندن باشد اشتباه است.

مدت زمان آزمون ورودی به کالج

آزمون ورودی به کالج معمولاً ممکن است تا 150 دقیقه نیز طول بکشد. در این بین، آزمون زبان آلمانی معمولاً بین 60 تا 90 دقیقه طول می‌کشد. همچنین دانش‌آموزان برای پاسخدهی به سوالات ریاضی نیز بین 45 تا 60 دقیقه فرصت دارند. همچنین ممکن است در بین آزمون زمان استراحتی نیز اعلام شود.

نمونه سوالات آزمون ورودی به کالج

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *