اصطلاحات پذیرش تحصیلی

اطلاع از اصطلاحات پذیرش تحصیلی مهم است. اگر شما قصد ادامه تحصیل در دانشگاه‌های بین‌المللی را دارید در این مسیر با کلمات و اصطلاحاتی رو به رو خواهید شد که نداشتن درک درستی از معنا و مفهوم آن می‌تواند روند اخذ پذیرش تحصیلی را مشکل کند.

اصطلاحات پذیرش تحصیلی

Academic Advisor | مشاور تحصیلی

مشاور تحصیلی کسی است که از طرف دانشگاه برای راهنمایی و مشاوره تحصیلی به دانشجویان جدیدالورود و یا دانشجویان فعلی دانشگاه انتخاب می‌شود. معمولاً دانشگاه‌ها دو نوع مشاور تحصیلی دارند. یک نوع مشاور تحصیلی که استاد راهنما هم نامیده می‌شود، یک عضو هیئت علمی  است که کلاس‌ها را تدریس می‌کند و به عنوان مشاور تحصیلی، معمولاً به دانشجویان در همان رشته علمی خود راهنمایی می‌دهد. نوع دوم یک کارمند تمام وقت دانشگاه است که به صورت حرفه‌ای آموزش دیده‌است و به دانشجویان در انتخاب رشته‌ی تحصیلی، برنامه‌ ریزی‌های آموزشی، اهداف تحصیلی و شغلی راهنمایی و کمک می‌کند.

Academic Calendar | تقویم دانشگاهی

تقویم دانشگاهی که به آن تقویم آموزشی نیز می‌گویند نشان‌دهنده تاریخ‌های مهم برای دانشجویان، اساتید و کارکنان است. معمولاً تاریخ ثبت‌نام، تاریخ تعطیلات، تاریخ حذف و اضافه، تاریخ شروع کلاس، تاریخ امتحانات و تاریخ پایان ترم در تقویم دانشگاهی منعکس می‌شود.

Academic Programs | برنامه‌های تحصیلی

برنامه‌های دانشگاهی شامل دوره‌های اصلی است که منجر به دریافت مدرک کارشناسی، کارشناسی ارشد یا دکتری و یا گواهی‌های دانشگاهی می‌شود. در وب‌سایت دانشگاه‌ها معمولاً در این قسمت اسامی رشته‌های تحصیلی که در آن دانشگاه تدریس می‌شود قرار دارد.

Academic year | سال تحصیلی

سال تحصیلی زمانی است که دانشگاه‌ها کلاس‌ها را برگزار می‌کنند. در اکثر کشورها معمولاً هر سال تحصیلی به دو ترم 16 هفته‌ای پاییز و زمستان تقسیم‌بندی می‌شود.

Admission | پذیرش

به اجازه ورود به برنامه یا دوره‌ای که متقاضی برای آن درخواست داده‌است پذیرش می‌گویند. دانشگاه‌ها پس از ارزیابی درخواست متقاضی از طریق نامه‌ای به نام نامه پذیرش، پذیرفته شدن متقاضی را اطلاع‌رسانی می‌کنند.

Admission Requirements | شرایط پذیرش

یکی از اصطلاحات پذیرش تحصیلی که در وب‌سایت دانشگاه‌ها دیده می‌شود شرایط پذیرش است. هر دانشگاهی در بخش Admission Requirement حداقل شرایط و مدارکی را که دانشجویان برای درخواست پذیرش باید داشته باشند را بیان می‌کند.

Applicant | متقاضی

دانشگاه‌ها معمولاً دانشجویانی را که قصد دارند برای تحصیل در دانشگاه درخواست دهند و هنوز به مرحله ثبت‌نام نهایی نرسیده‌اند متقاضی یا اپلیکنت خطاب می‌کنند.

Application Fee | اپ فی

اپ ‌فی پولی است که دانشگاه‌ها جهت بررسی و ارزیابی مدارک تحصیلی از اپلیکنت‌‌ها دریافت ‌می‌کنند.

Application Form | فرم درخواست

به فرمی که برای درخواست تحصیل در دانشگاه توسط متقاضی تکمیل می‌شود فرم درخواست می‌گویند. فرم درخواست یکی از مهم‌ترین مدارکی است که باید توسط دانشجویان در آغاز مرحله پذیرش تکمیل شود. در صورتیکه این فرم تکمیل نشود و یا ناقص تکمیل شود، دانشگاه فرآیند بررسی مدارک متقاضی را آغاز نمی‌کند.

Apply | درخواست پذیرش

یکی از پرکاربردترین اصطلاحات پذیرش تحصیلی که متقاضیان بسیار با آن مواجه می‌شوند اصطلاح اپلای است. درخواست پذیرش یا اپلای در واقع به فرآیند ثبت درخواست برای ثبت‌نام در یک دانشگاه خارجی گفته می‌شود که به صورت آنلاین از طریق سایت دانشگاه انجام می‌شود. در وب‌سایت برخی از دانشگاه‌ها در قسمت اپلای تمام اطلاعاتی را که یک دانشجو برای فرآیند پذیرش تحصیلی لازم است که بداند آورده شده‌است.

Course | درس

در دانشگاه به درس‌هایی که هر دانشجو باید برای تکمیل رشته‌ی تحصیلی خود بخواند Course می‌گویند.

CV | سی وی

یکی از پرکاربردترین اصطلاحات پذیرش تحصیلی کلمه cv است. سی وی مخفف عبارت curriculum vitae است. سی وی در واقع یک سند کتبی است که در آن شرح کوتاهی از تحصیلات، مدارک تحصیلی، مقاله‌ها، اختراعات، سوابق شغلی و موضوعات دیگر بیان می‌شود. در بعضی کشورها و دانشگاه‌ها سی وی مترادف با رزومه است اما خب تفاوت‌های گاهی جزئی بین سی وی و رزومه نیز وجود دارد.

Deadline | ددلاین

به آخرین فرصتی که دانشگاه برای ارسال مدارک تحصیلی تعیین می‌کند، ددلاین گویند. معمولاً ددلاین‌ها از رشته به رشته و دانشگاه به دانشگاه متغیر هستند.

 Defer | دیفرکردن

دیفرکردن فرآیندی است که در آن تصمیم می‌گیرید شروع تحصیل خود را به تعویق بیندازید. به طور مثال فرض کنید شما برای ترم پاییز ۲۰۲۴ از یک دانشگاه پذیرش گرفته‌اید ولی بنا به دلایلی امکان حضور و شروع کلاس را ندارید. در این صورت درخواست دیفر به دانشگاه می‌دهید. دانشگاه‌ها معمولاً به اندازه یک ترم، یک‌سال و در موارد خیلی نادر تا دو سال درخواست دیفر شما را تایید می‌کنند.

Deposit | بیعانه

دیپازیت پولی است که پس از قبولی متقاضی در دانشگاه و صدور نامه پذیرش به دانشگاه پرداخت می‌شود. متقاضیان با پرداخت این مبلغ به دانشگاه نشان می‌دهند که علاقمند به تحصیل در آن دانشگاه هستند و دانشگاه نیز این بیعانه را به این دلیل از متقاضی دریافت می‌کند تا از تصمیم او برای تحصیل مطمئن شود.

Duolingo | دولینگو

آزمون زبان دولینگو، یک آزمون زبان انگلیسی مبتنی بر کامپیوتر است. این آزمون توانایی شما در چهار مهارت گوش‌دادن، خواندن، صحبت‌کردن و نوشتن را ارزیابی کرده و از بین ۱۰ تا ۱۶۰ به شما نمره می‌دهد. آزمون دولینگو به صورت آنلاین برگزار می‌شود و دشواری سؤال بر اساس پاسخ شما به سؤالات قبلی افزایش یا کاهش  می‌یابد. اگر چه دانشگاه‌های کمی این مدرک را قبول دارند، شما برای مهاجرت تحصیلی می‌توانید در این آزمون شرکت کرده و مدرک آن را برای دانشگاه‌ها ارسال کنید. اعتبار نتیجه آزمون دولینگو دو سال است.

Faculty | دانشکده

دانشکده محلی است که دروس دانشگاهی در آن تدریس می‌شود. معمولاً هر دانشگاه از چندین دانشکده و هر دانشکده از چند گروه آموزشی یا Department تشکیل شده‌است.

GPA | جی پی اِی

جی پی اِی به بیان ساده یک عدد است که نشان‌دهنده نمره و معدل دانشجو در بازه‌ دیگری غیر از ۰ تا ۲۰ است. در سیستم آموزشی ایران، نمرات تحصیلی عددی بین ۰ تا ۲۰ دارند حال آنکه در سیستم GPA نمرات تحصیلی معمولاً بازه‌ای بین ۰ تا ۴ دارند. هنگام بررسی شرایط دانشگاه‌ها باید به حداقل نمره قبولی در دانشگاه توجه کنید. همچنین باید بدانید که چگونه نمرات خود را به سیستم GPA تبدیل کنید.

Graduate | تحصیلات تکمیلی

از پرتکرارترین اصطلاحات پذیرش تحصیلی کلمه Graduate است که قبل از هر کلمه‌ای بیاید به تحصیلات تکمیلی ارشد و دکتری اشاره می‌کند. این کلمه بین ارشد و دکتری مرز متفاوتی قائل نیست. به طور مثال، عبارت Graduate Programs به رشته‌های ارشد و دکتری اشاره می‌کند. عبارت Graduate Students نیز به دانشجویان تحصیلات تکمیلی که ممکن است دانشجوی ارشد باشند و یا دانشجوی دکتری اشاره می‌کند.

IELTS | آیلس

آزمون زبان آیلس، یک آزمون زبان انگلیسی است. آزمون آیلس توانایی شما در چهار مهارت گوش‌دادن، خواندن، صحبت‌کردن و نوشتن را ارزیابی کرده و از بین ۱ تا ۹ به شما نمره می‌دهد. این آزمون هم به صورت کاغذی و هم به صورت اینترنتی در دو نوع آکادمیک و جنرال برگزار می‌شود. شما برای مهاجرت تحصیلی باید در آزمون آکادمیک آیلس شرکت کرده و مدرک آن را برای دانشگاه‌ها ارسال کنید. اعتبار نتیجه آزمون آیلس دو سال است.

Portfolio | پورتفولیو

پورتفولیو مجموعه‌ای از نمونه ‌کارهای یک هنرمند است. پورتفولیو‌های تحصیلی شامل عکس، نقاشی، مجسمه، طراحی، ماکت، انیمیشن و غیره است. پورتفولیوهای دانشجویی می‌توانند به صورت دیجیتالی یا فیزیکی باشند. برای رشته‌های هنری، معماری، گرافیک، طراحی، کاردستی سه بعدی، انیمیشن، موسیقی، طراحی بازی، طراحی محصول، عکاسی، طراحی پارچه، طراحی جواهرات، رسانه، سینما و غیره داشتن پورتفولیو برای اخذ پذیرش ممکن است که الزامی باشد.

PTE | پی تی ای

آزمون زبان پی تی ای، یک آزمون زبان انگلیسی مبتنی بر کامپیوتر است. این آزمون توانایی شما در چهار مهارت گوش‌دادن، خواندن، صحبت‌کردن و نوشتن را ارزیابی کرده و از بین ۱۰ تا ۹۰ به شما نمره می‌دهد. مشابه با آزمون آیلس، این آزمون نیز در دو نوع آکادمیک و جنرال است. شما برای مهاجرت تحصیلی باید در آزمون آکادمیک پی تی ای شرکت کرده و مدرک آن را برای دانشگاه‌ها ارسال کنید. اعتبار نتیجه آزمون پی تی ای دو سال است.

Recommendation letter | توصیه نامه

توصیه نامه در واقع نامه‌ای است که یک استاد و یا یک کارفرما برای دانشگاه می‌نویسد و در آن تجربه همکاری و نظر مثبت خودش را نسبت به دانشجو بیان می‌کند.

SOP | انگیزه‌نامه

انگیزه‌نامه به بیان ساده متنی است که در آن شما درباره انگیزه خود برای انتخاب رشته، انتخاب دانشگاه و انتخاب کشور و همینطور انگیزه‌های شغلی خود توضیح می‌دهید. یکی از مهم‌ترین کلمات در بین اصطلاحات پذیرش تحصیلی انگیزه نامه است که تاثیر مستقیمی در جلب نظر مثبت دانشگاه برای اعطای پذیرش تحصیلی دارد.

Study Gap | گپ تحصیلی

گپ تحصیلی به بیان ساده مدت زمانی است که از آخرین فارغ‌التحصیلی و دریافت مدرک شما گذشته است. به طور مثال فرض کنید شما مدرک تحصیلی خود را در سال ۱۴۰۲ دریافت کرده‌اید و قصد دارید در سال ۱۴۰۴ برای دانشگاه اقدام کنید. در این صورت شما در زمان اقدام دارای ۲ سال گپ تحصیلی خواهید بود.

TOEFL iBT | تافل

آزمون زبان تافل، یک آزمون زبان انگلیسی است. این آزمون که مشابه آزمون آیلس است توانایی شما در چهار مهارت گوش‌دادن، خواندن، صحبت‌کردن و نوشتن را ارزیابی کرده و از بین ۰ تا ۱۲۰ به شما نمره می‌دهد. آزمون تافل هم به صورت کاغذی و هم به صورت اینترنتی برگزار می‌شود. شما برای مهاجرت تحصیلی می‌توانید در این آزمون شرکت کرده و مدرک آن را برای دانشگاه‌ها ارسال کنید. اعتبار نتیجه آزمون تافل دو سال است.

TOEFL iBT Home Edition | تافل هوم ادیشن

 آزمون زبان تافل هوم ادیشن، همان آزمون زبان تافل است که شما به جای حضور در مرکز برگزارکننده آزمون از خانه و به صورت اینترنتی در آزمون شرکت می‌کنید. اعتبار نتیجه آزمون تافل هوم ادیشن ۲ سال است.

Transcripts | ریز نمرات

ریزنمرات در واقع همان کارنامه تحصیلی است که دانشگاه پس از فارغ‌التحصیلی صادر می‌کند. در کارنامه فهرستی از تمام درس‌هایی که متقاضی گذرانده‌است، نوع هر درس که شامل اصلی، عمومی، تخصصی و اختیاری است، تعداد واحد درس، نظری یا عملی بودن هر درس و نمره‌ای که دانشجو در امتحانات پایان ترم کسب کرده‌است بیان می‌شود.

Tuition Fees | شهریه دانشگاه

شهریه دانشگاه در واقع میزان مبلغی است که شما برای تحصیل خود به دانشگاه پرداخت می‌کنید. معمولاً دانشگاه‌ها شهریه هر ترم را اعلام می‌کنند ولی با این حال ممکن است که شما در سایت دانشگاه شهریه را به ازای هر سال و یا هر واحد درسی نیز مشاهده کنید.

Undergraduate | کارشناسی

یکی از پرتکرارترین کلمه در بین اصطلاحات پذیرش تحصیلی کلمه Undergraduate است. این کلمه قبل از هر کلمه‌ای که بیاید اشاره به دوران کارشناسی و لیسانس دارد. به طور مثال، عبارت Undergraduate Programs اشاره به رشته‌های دوره لیسانس دارد. یا مثلاً کلمه پرتکرار Undergraduate Students اشاره به دانشجویان لیسانس دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *