دوره کالج در آلمان

دانش‌آموزان ایرانی که تازه از دبیرستان خود فارغ‌التحصیل شده‌اند برای ورود به دانشگاه‌های آلمان در مقطع لیسانس نیاز به نامه پذیرش از دانشگاه دارند. یکی از مدارکی که در زمان درخواست برای پذیرش به دانشگاه باید ارائه دهیم مدرک دیپلم است. اصطلاحاً دیپلم ایران 12 ساله است.  یعنی طول دوره تحصیل در ایران 12 سال است. در حالیکه طول دوره تحصیل در آلمان 13 سال است. این یک سال اختلاف بین سیستم آموزشی دو کشور موجب می‌شود که دانش‌آموزان ایرانی نتوانند به صورت مستقیم به دانشگاه‌های آلمان راه پیدا کنند و کلاس‌های دوره لیسانس خود را شروع کنند. در این حالت دو راه برای دانش‌آموزان وجود دارد.

راه اول این است که دانش‌آموزان ایرانی این اجازه را دارند که این یکسال اضافی را در ایران و در یک رشته مرتبط در دانشگاه تحصیل کنند. سپس زمانی که حداقل دو ترم تحصیل کردند برای اخذ پذیرش از دانشگاه‌های آلمان برای مقطع لیسانس اقدام کنند.

 راه دوم این است که دانش‌آموزان یک سال دوره مقدماتی را در آلمان بگذرانند. بنابراین دانش‌آموزان باید این یک سال را در آلمان و در یک کالج مقدماتی که به کالج پیش دانشگاهی نیز نامیده می‌شود تحصیل کنند. پس اگر شما تصمیم گرفتید که بعد از اتمام دوره دبیرستان خود زودتر به آلمان سفر کنید،  قبل از ورود به دانشگاه‌های آلمان الزاماً باید یکسال در “Studienkolleg” تحصیل کنید.

✓ در سیستم آموزشی آلمان کلمه “Studienkolleg” هم به دوره‌ی آماده‌سازی دانش‌آموزان قبل از حضور در مقطع لیسانس اشاره می‌کند. هم به کالج که مکانی است که دانش‌آموزان باید این دوره را در آنجا سپری کنند اشاره دارد.

✓ کالج پیش دانشگاهی “Studienkolleg” که یک دوره مقدماتی قبل از لیسانس است مختص کشورهای آلمان، اتریش و سوئیس است.

✓ در این مقاله کلمات "کالج"، "کالج پیش‌ دانشگاهی" و یا "کالج مقدماتی" همگی هم معنا هستند و همگی به نوعی به کلمه “Studienkolleg” اشاره دارند. این موضوع درباره کلمات "دوره مقدماتی"، "دوره کالج" و "دوره کالج پیش دانشگاهی" نیز به همین صورت است.

دوره کالج آلمان در یک نگاه

✔ تحصیل در کالج پیش دانشگاهی الزامی است. مگر اینکه به مدت حداقل یکسال در ایران در کلاس‌های لیسانس دانشگاه شرکت کنید.

✔ کالج‌های دولتی رایگان و کالج‌های خصوصی شهریه دارند.

✔ تحصیل در کالج‌های دولتی فقط به زبان آلمانی است. در کالج خصوصی تحصیل به زبان انگلیسی امکانپذیر است.

✔ کالج‌های دولتی دارای آزمون ورودی و آزمون پایان ترم هستند.

✔ موفقیت در آزمون ورودی کالج شرط اصلی برای ورود به کالج‌های آلمان است. موفقیت در آزمون نهایی کالج شرط اصلی برای ورود به مقطع لیسانس در دانشگاه‌های آلمان است.

✔ در حین تحصیل در کالج امکان کار دانشجویی وجود ندارد.

دوره کالج چیست؟

دوره کالج یک دوره یک ساله است که برای دانشجویان بین‌المللی به عنوان پیش نیاز دوره لیسانس در دانشگاه‌های آلمان حساب می‌شود. دوره کالج از این جهت شکل گرفته‌است تا همانند یک پل بین سیستم آموزشی سایر کشورها با سیستم آموزشی آلمان یک تطبیق و اتصالی ایجاد کند. هدف از این دوره پر کردن شکاف‌های آموزشی دانش‌آموزان و آماده‌سازی آن‌ها برای ورود به تحصیلات لیسانس در دانشگاه‌های آلمان است. همچنین این دوره فرصتی را برای دانشجویان فراهم می‌کند تا با سایر دانشجویان بین‌المللی نیز آشنا شوند. دانش‌آموزان این دوره را باید به صورت حضوری و در مکانی به نام کالج سپری کنند.

تعریف کالج در سیستم آموزشی آلمان چیست؟

کالج‌های مقدماتی که به کالج‌های پیش دانشگاهی نیز معروف هستند، در واقع موسسات آموزشی هستند که با ارائه برنامه‌های آمادگی یکساله به دانشجویان بین‌المللی کمک می‌کنند تا برای تحصیلات در آلمان آماده شوند. دانشجویان بین‌المللی دوره کالج خود را در یک کالج پیش دانشگاهی می‌گذرانند. کالج‌ها علاوه بر اینکه دانش‌آموزان را به مهارت‌های علمی و زبانی لازم می‌رساند، به آن‌ها کمک می‌کند تا با فرهنگ و محیط دانشگاهی آلمان نیز سازگار شوند. دانش‌آموزان برای ورود به بعضی از کالج‌ها در آلمان باید در یک آزمون ورودی شرکت کنند.  

انواع کالج های‌ پیش دانشگاهی در آلمان

کالج‌های‌ وابسته به دانشگاه‌های معمولی

فارغ‌التحصیلان این نوع کالج‌ها‌ می‌توانند با مدرک خود در دانشگاه‌ها و دانشگاه‌های علمی کاربردی آلمان تحصیل کنند.

از لحاظ درسی نیز، این نوع کالج‌ها‌ دوره‌هایی را برای دانشجویانی که قصد تحصیل در رشته‌های علوم انسانی، بازرگانی، مهندسی، پزشکی یا زبان را دارند ارائه می‌کنند.

کالج‌های‌ وابسته به دانشگاه‌های علمی کاربردی

فارغ‌التحصیلان این نوع کالج‌ها‌ نمی‌توانند که برای تحصیل در دانشگاه‌های آلمان درخواست دهند. به عبارت دیگر، آن‌ها فقط برای پذیرش در دانشگاه‌های علمی کاربردی آلمان واجد شرایط هستند.

تدریس دروس در این نوع کالج‌ها به سمت دوره‌های هنر، طراحی و دوره‌های فنی و حرفه‌ای همراه با کلاس‌های عملی همراه است.

کالج‌های‌ دولتی

مؤسساتی هستند که توسط دولت یا مقامات ایالتی تأمین مالی می‌شوند و دوره‌های مقدماتی را بدون شهریه ارائه می‌دهند.

مدرک این کالج‌ها معمولاً برای تحصیل در هر نقطه از آلمان مورد تایید است.

دانشجویان برای ورود به کالج دولتی باید ابتدا در یک آزمون ورودی شرکت کنند و در صورت قبولی می‌توانند دوره کالج خود را آغاز کنند.

تحصیل در کالج‌های دولتی تنها به زبان آلمانی امکانپذیر است. به همین دلیل حداقل سطح B1 برای تحصیل در کالج لازم است.

در صورت قبولی در آزمون نهایی کالج شما مجوز تحصیل در مقطع لیسانس در یک دانشگاه معمولی یا دانشگاه علمی کاربردی را دریافت خواهید کرد.

کالج‌های‌ خصوصی

بر خلاف کالج‌های دولتی که رایگان هستند، کالج‌های خصوصی اغلب شهریه دریافت می‌کنند.

مزیت اصلی حضور در کالج خصوصی این است که کالج‌های خصوصی اغلب امتحان ورودی ندارند. در نتیجه پیش شرط قبولی در آزمون ورودی در این کالج‌ها مطرح نیست.

همچنین امکان تحصیل به زبان انگلیسی در بعضی از کالج‌های خصوصی نیز امکانپذیر است.

یک تفاوت مهم دیگر این است که برخی از کالج‌های خصوصی اجازه برگزاری آزمون نهایی را ندارند.

مورد دیگر اینکه کالج‌های خصوصی به ارائه دروس ترکیبی و متنوع نیز معروف هستند. به عنوان مثال، کالج دوسلدورف برای دانش‌آموزانی که به پزشکی و فناوری علاقه‌مند هستند دوره ترکیبی M+T را ارائه می‌کند.

کالج‌‌های مستقر در دانشگاه

این نوع کالج‌ها به یک دانشگاه خاص تعلق دارند و معمولاً در محوطه آن دانشگاه قرار دارند. به بیان دیگر، بعضی دانشگاه‌ها کالج مخصوص به خود را دارند که آن کالج در محیط دانشگاه واقع شده‌است.

برنامه درسی این نوع کالج‌ها مطابق با الزامات دانشگاه طراحی شده‌است. درنتیجه، دانش‌آموزان می‌توانند آموزش تخصصی‌تری دریافت کنند.

فرآیند پذیرش برای کالجی که مستقر در دانشگاه است بسته به دانشگاه متفاوت است.

برخی از دانشگاه‌ها از دانشجویان می‌خواهند که مستقیماً به وب‌سایت کالج درخواست دهند، در حالیکه برخی دیگر از دانشجویان می‌خواهند که مستقیم به دانشگاه درخواست دهند و دانشگاه آن‌ها را به کالج ارجاع می‌دهد.

کالج‌های مستقل و خارج از دانشگاه

این نوع کالج‌ها وابسته به دانشگاه خاصی نیستند و معمولاً در شهر دیگری و یا خارج از محیط دانشگاه قرار دارند.

برنامه درسی این نوع کالج‌ها متنوع‌تر است و طیف وسیع‌تری از دروس را پوشش می‌دهند.

روند پذیرش برای کالج‌های مستقل نسبتاً ساده‌تر است. دانش‌آموزان می‌توانند مستقیماً به کالج مستقل درخواست دهند و پذیرش معمولاً براساس مهارت زبان و مدارک تحصیلی انجام می‌شود.

تفاوت بین کالج ‌های دولتی و کالج ‌های خصوصی در آلمان در چیست؟

کالج دولتی کالج خصوصی
تحصیل رایگان است. تحصیل رایگان نیست.
آزمون ورودی دارد. آزمون ورودی ندارد.
آزمون نهایی در داخل کالج برگزار می‌شود. آزمون نهایی در داخل کالج برگزار نمی‌شود.
تحصیل به زبان آلمانی تحصیل به زبان انگلیسی یا آلمانی
تحصیل به زبان انگلیسی امکانپذیر نیست. تحصیل به زبان انگلیسی امکانپذیر است.
دوره‌های ترکیبی ارائه نمی‌شود. دوره‌های ترکیبی ارائه می‌شود.
رقابت شدید برای ورود به کالج وجود دارد. انعطاف‌پذیری بالا برای جذب دانش‌آموزان وجود دارد.
2 بار در سال ورودی دانشجو دارند. 4 بار در سال ورودی دانشجو دارند.
مدارک صادر شده در همه دانشگاه‌های آلمان معتبر است. مدارک صادر شده در همه دانشگاه‌های آلمان معتبر نیست.

آیا حضور در کالج های آلمان الزامی است؟

بله، اگر شما قصد داشته باشید که به محض دریافت دیپلم دبیرستان خود به صورت مستقیم برای دوره لیسانس آلمان اقدام کنید باید در دوره کالج شرکت کنید. از آنجاییکه طول تحصیل در ایران 12 سال است و این زمان یک سال کمتر از طول تحصیل در آلمان است به همین مدرک دیپلم ایران در آلمان معادل سازی نمی‌شود. در نتیجه، دانش‌آموزان ایرانی مجبور هستند که قبل از شروع دوره لیسانس در کالج‌های پیش دانشگاهی آلمانی به مدت یکسال تحصیل کنند.

01
چگونه می‌توان دوره کالج آلمان را دور زد؟

اگر شما پس از پایان تحصیل دوره دبیرستان در یکی از دانشگاه‌های مورد تایید وزارت علوم در ایران ثبت‌نام کنید و درس خود را شروع کنید پس از یکسال و گذراندن حداقل دو ترم تحصیلی می‌توانید برای دریافت پذیرش از دانشگاه‌های آلمان اقدام کنید.

02
آیا می‌توان بدون حضور در کلاس‌های کالج در آزمون نهایی کالج شرکت کرد؟

در خیلی از موارد نادر این امکان وجود دارد. با این حال این موضوع بسیار خطرناک است و اصلاً توصیه نمی‌شود.

نحوه ورود به کالج‌ های آلمان

در ابتدا، مهم است که تصمیم بگیرید که در آلمان تمایل دارید که در چه رشته‌ای تحصیل کنید. سپس شما باید تصمیم بگیرید که می‌خواهید تحصیلات خود را در دانشگاه یا در دانشگاه علمی کاربردی ادامه دهید. هر کدام از این دو نوع دانشگاه کالج‌های خود را دارند. برخی از دانشگاه‌ها از دانشجویان می‌خواهند که مستقیماً به وب‌سایت کالج درخواست دهند. برخی دیگر اما، اجازه ارسال درخواست به کالج را نمی‌دهند و از دانش‌آموزان می‌خواهند که درخواست خود را مستقیم به دانشگاه ارسال کنند. در هر صورت، اگر دانشگاه و یا کالج درخواست شما را بپذیرد و به شما پذیرش موقت در یک برنامه تحصیلی را اعلام کند، یک دعوت‌نامه کتبی برای شما ارسال می‌کند. این دعوت‌نامه مجوز شما برای شرکت در آزمون ورودی کالج است. شما باید در زمان درخواست برای ویزا این دعوت‌نامه را نیز برای سفارت ارسال کنید. پس از دریافت ویزا شما وارد آلمان می‌شوید و در امتحان ورودی کالج شرکت می‌کنید. موفقیت در آزمون ورودی کالج شرط اصلی برای ورود به کالج است. همچنین امکان معافیت از آزمون ورودی کالج وجود ندارد. برای اینکه بتوانید پس از دوره کالج ثبت‌نام خود را در دانشگاه نهایی کنید باید در آزمون‌های میان‌ترم و آزمون نهایی کالج نیز موفق شوید. همچنین در طول تحصیل در کالج، اگر به طور منظم در کلاس‌ها شرکت نکنید، یا امتحانات را مردود شوید، اخراج خواهید شد. در چنین مواردی، شما مجاز به شرکت در دوره کالج دیگر یا تحصیل در دانشگاه دیگری در آلمان نخواهید بود.

آزمون‌های کالج های آلمان

آزمون ورودی

کالج‌های دولتی متقاضیان را الزام به شرکت در آزمون ورودی می‌کند. اسم این آزمون در آلمان “Aufnahmetest” است.

این آزمون تسلط شما به زبان آلمانی را مورد سنجش قرار می‌دهد. همچنین در بعضی از کالج‌ها آزمون ورودی علاوه‌بر سوالات زبان آلمانی، از متقاضیان سوالات ریاضی نیز می‌پرسند.

برای شرکت در این آزمون باید به سطح خاصی از مهارت زبان آلمانی برسید. با سطوح A1 یا A2 واجد شرایط شرکت در آزمون نمی‌شوید. حداقل سطح B1 مورد نیاز است، اما با سطح B2، شانس بیشتری برای قبولی در این آزمون دارید.

آزمون‌های ورودی کالج‌ها دو بار در سال و معمولاً در ماه‌های سپتامبر و فوریه برگزار می‌شوند.

در صورت قبولی در آزمون ورودی می‌توانید با توجه به رشته تحصیلی خود در یکی از دوره‌های کالج ثبت‌نام کنید.

بر خلاف کالج‌های دولتی، کالج‌های خصوصی آزمون ورودی ندارند.

آزمون‌های میان‌ترم

در پایان ترم اول شما آزمون پایان ترم خواهید داشت.

این آزمون به صورت کتبی و شفاهی خواهد بود.

شما فقط زمانی می‌توانید به ترم دوم بروید که امتحانات ترم اول را با موفقیت پشت سر بگذارید.

در صورت موفق نبودن در آزمون‌های میان ترم و پایان ترم، شما هر ترم تحصیلی در کالج را فقط یکبار اجازه دارید که مجدداً بخوانید.

آزمون نهایی

در پایان دوره کالج، دانش‌آموزان باید در آزمون نهایی کالج شرکت کنند.

اسم این آزمون، "آزمون صلاحیت دانشگاه" و یا "آزمون ارزیابی نهایی" و به آلمانی “Feststellungsprüfung” است.

معمولاً این آزمون از دو قسمت کتبی و شفاهی تشکیل شده‌است.

این آزمون شامل سوالات زبان آلمانی و سوالات تخصصی از دروسی است که در طی تحصیل در کالج خوانده‌اید.

نمره نهایی این آزمون بین 0.5 تا 1 است.

نمره 1 بالاترین نمره، و نمره 0.5 به معنی مردود شدن در آزمون است.

گذراندن موفقیت‌آمیز این آزمون به این معنی است که دانشجو آماده است برای برنامه تحصیلی خود در یک دانشگاه آلمان درخواست دهد.

متاسفانه برخی از کالج‌های خصوصی اجازه برگزاری آزمون نهایی کالج را ندارند. به همین دلیل دانش‌آموزان کالج های خصوصی باید در آزمون‌های نهایی کالج‌های دولتی ثبت‌نام کنند.

هنگامیکه در آزمون نهایی کالج نمره قبولی دریافت کنید برای شما یک گواهی ورود به دانشگاه اعطا می‌شود. با این گواهی شما می‌توانید برای دانشگاه یا دانشگاه علمی کاربردی مورد علاقه خود درخواست ارسال کنید.

البته باید توجه کنید که نمره قبولی در آزمون نهایی کالج به همراه نمره دیپلم دبیرستان شما هر دو با برای قبولی در دوره لیسانس مهم هستند.

چه چیزهایی را در دوره کالج یاد خواهید گرفت؟

کلاس‌های کالج، دانش‌آموزان را برای رشته‌هایی که قصد دارند در دوره لیسانس خود در دانشگاه بخوانند آماده می‌کنند. دروس دبیرستان مثل ریاضی، فیزیک، شیمی بسته به رشته‌ای که می‌خواهید در مقطع لیسانس بخوانید در برنامه درسی شما در کالج قرار می‌گیرد. همچنین کالج برای دانش‌آموزان کلاس‌های زبان آلمانی، لاتین و انگلیسی هم دارد. علاوه بر این، دانش‌آموزان در کالج‌ها در مورد فرهنگ آموزشی آلمان، سیستم آموزشی، نحوه یادگیری دروس آموزش می‌بینند تا بعداً در دانشگاه بتوانند موفق باشند و در امتحانات پایان سال دانشگاه با نمرات بالا قبول شوند. کالج‌ها مهارت‌های نرم دانش‌آموزان را هم ارتقا می‌دهند. همه دانش‌آموزان در مورد اهمیت مهارت‌هایی مانند روحیه تیمی، مدیریت زمان و یادگیری و کار کردن ثمربخش چه به صورت انفرادی و یا تیمی آموزش می‌بینند. در نتیجه دانش‌آموزان پس از دوران کالج اعتماد به نفس کافی برای مشارکت موفق در محیط دانشگاه و بیرون دانشگاه و در جامعه آلمان را کسب خواهند کرد.

چه دوره‌هایی در کالج‌ های آلمان ارائه می‌شود؟

چه دروسی در کالج‌ های آلمان ارائه می‌شود؟

برنامه های درسی در کالج های آلمان

تصمیم‌گیری در مورد نوع دروسی که باید دانش‌آموزان در کالج بخوانند توسط دانشگاه گرفته می‌شود.  در نتیجه هر کالجی برنامه درسی مخصوص به خود را دارد که ممکن است متفاوت از بقیه باشد. به طور مثال، برنامه تحصیلی در کالج دانشگاه LMU برای دوره‌های مختلف به صورت زیر است:

دوره T برای رشته‌های مرتبط با مهندسی، ریاضی و علوم: دانش‌آموزان باید تقریباً 10 ساعت آلمانی، 8 ساعت ریاضی، 12 ساعت فیزیک و شیمی و 2 ساعت دروس مرتبط با رشته شون مثل علوم کامپیوتر، هندسه سازه، برق و غیره را مطالعه کنند.

دوره M برای رشته‌های مرتبط با پزشکی و زیست شناسی: دانش‌آموزان باید 16 ساعت دروس زیست‌شناسی، شیمی و فیزیک، 10 ساعت زبان آلمانی، 4 ساعت ریاضی و 4 ساعت واژگان یونانی و لاتین را مطاللعه کنند.

دوره W برای رشته‌های مرتبط با علوم تجارت و علوم اجتماعی: دانش‌آموزان باید 8 ساعت آلمانی، 8 ساعت ریاضی، 10 ساعت مطالعات اقتصاد و بازرگانی، 2 ساعت مطالعات اجتماعی و 4 تا 6 ساعت طبان انگلیسی مطالعه کنند.

دوره G برای رشته‌های مرتبط با علوم انسانی، هنر، زبان و علوم اجتماعی: دانش‌آموزان باید 10 ساعت آلمانی، 6 ساعت ادبیات، 4 تا 6 ساعت تاریخ، 6 ساعت مطالعات اجتماعی و 4 تا 6 ساعت زبان انگلیسی و یا زبان لاتین مطالعه کنند.

شهریه کالج‌ ها در آلمان چقدر است؟

کالج‌های دولتی

تحصیل در کالج‌های دولتی رایگان است. بنابراین اگر شما موفق به دریافت پذیرش از یک کالج دولتی شوید نیازی نیست بابت یکسال تحصیل خود به دانشگاه شهریه‌ای بپردازید.

با این حال، شما باید هزینه‌های اداری و خدمات دانشجویی کالج را پرداخت کنید. این هزینه در کالج‌های مختلف متفاوت است و بین 100 یورو تا 400 یورو به ازای هر ترم متغییر است.

کالج‌های خصوصی

تحصیل در کالج‌های خصوصی رایگان نیست. شهریه هر کالج به شهر و دروسی که ارائه می‌دهد بستگی دارد.

به طور کلی شهریه کالج‌های خصوصی در آلمان بین 3,000 یورو تا 11,000 یورو در سال است.

دوره کالج چقدر طول می‌کشد؟

مدت زمان دوره کالج، در اکثر کالج‌های آلمان یک سال تحصیلی است که به دو ترم تقسیم‌بندی می‌شود. با این حال، اگر دانش‌آموزی بتواند نتایج بسیار عالی کسب کند، ممکن است که اجازه پیدا کند که تنها در یک ترم تحصیلی که حدود شش ماه طول می‌کشد تحصیلات خود را به پایان برساند. از طرف دیگر، اگر نتایج شما مطابق استاندارد کالج نباشد، می‌توانید هر ترم را یک بار دیگر تکرار کنید تا نتیجه را بهبود ببخشید.

سال تحصیلی در کالج‌

کالج‌های دولتی دو بار در سال پذیرش دانشجو دارند. سال تحصیلی در آن‌ها به دو ترم تابستان و زمستان تقسیم‌بندی می‌شود. ترم تابستان معمولاً در ماه مارس و ترم زمستان معمولاً در ماه اکتبر آغاز می‌شود. کالج‌های خصوصی اما انعطاف‌پذیرتر هستند. آن‌ها بیش از دو ورودی دارند که معمولاً در ماه‌های ژانویه، آوریل، آگوست و سپتامبر هستند.

ددلاین کالج‌ های پیش دانشگاهی در آلمان

15 ژانویه

اگر دوره کالج در ترم تابستان (ماه مارس) شروع شود. این تاریخ ددلاین برای اکثر کالج‌ها است. ممکن است کالج مورد نظر شما ددلاینی متفاوت از این تاریخ داشته باشد.

15 جولای

اگر دوره کالج در زمستان (ماه اکتبر) شروع شود. این تاریخ ددلاین برای اکثر کالج‌ها است. ممکن است کالج مورد نظر شما ددلاینی متفاوت از این تاریخ داشته باشد.

زمان اقدام برای کالج ‌های پیش دانشگاهی در آلمان

برای کالج‌‌های دولتی دانش‌آموزان دو بار در سال و در ترم تابستان و زمستان پذیرش می‌شوند. ددلاین کالج‌ها نیز معمولاً 15 ژانویه برای ترم تابستان و 15 جولای برای ترم زمستان است. البته ممکن است بعضی از کالج‌ها ددلاین متفاوتی داشته باشند. توصیه می‌شود دانشجویان حداقل حدود 2 ماه زودتر برای درخواست برای کالج اقدام کنند. در حال حاضر حدود 6 هفته ممکن است جواب پذیرش طول بکشد. البته شما باید زمان ویزا رو هم به این 6 هفته اضافه کنید. در نتیجه، با توجه به حجم بالای درخواست برای ویزا و شلوغی سفارت آلمان در ایران، این به نفع شما است که هر چه زودتر فرآیند خود را برای مکاتبه با کالج‌های آلمان آغاز کنید.

کار دانشجویی در حین تحصیل در کالج

به طور کلی دانش‌آموزان کالج در طول ترم تحصیلی اجازه کار دانشجویی ندارند. اما در طول تعطیلات بین دو ترم آن‌ها اجازه دارند که به صورت پاره‌وقت و یا تمام‌وقت کار کنند.

بورسیه تحصیلی برای تحصیل در کالج‌ های آلمان

به صورت کلی برای تحصیل در مقطع کالج کمک هزینه و بورسیه تحصیلی وجود ندارد. باید توجه کرد که تحصیل در کالج‌های آلمان شهریه ندارد و به صورت رایگان است. دانش‌آموزان باید فقط هزینه‌ای بین 100  تا 400 یورو را برای خدمات دانشجویی در هر ترم به دانشگاه پرداخت کنند. از طرف دیگر هزینه زندگی نیز به مجموع هزینه‌های تحصیل دانش‌آموزان در کالج اضافه می‌شود. از آنجاییکه در این مقطع بورسیه تحصیلی وجود ندارد، تامین مالی این هزینه‌ها باید توسط دانش‌آموز صورت گیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *